Rock 'n roll & Lindy hop

Eind jaren '20 en begin jaren '30 van de vorige eeuw heeft Lindy hop zich in de Verenigde Staten ontwikkeld uit onder andere Jazzdans, Tapdans en Charleston. Hierdoor wordt het ook wel een swingdans genoemd. Nadat de blanke bevolking Lindy hop hadden ontdekt werd deze ook wel Jitterbug genoemd en stond aan de basis van de Rock ´n roll en Boogie Woogy.

Nadat in de jaren '40 van de vorige eeuw de jazzmuziek werd opgevolgd door de rock 'n roll-muziek ontstonden de dansstijlen Rock 'n roll, Jive en Boogie Woogie. De Jive werd uiteindelijk toegevoegd aan de latijns amerikaanse dansen, de Rock 'n roll ontwikkelde zich in de jaren '70 meer tot een acrobatische dansvorm. De petticoat en jeans heeft vanaf die periode plaatsgemaakt voor strakke, kleurrijke kleding die meer geschikt is voor acrobatiek.

In deze korte cursus leer je de basis van zowel Rock 'n roll als Lindy hop, met een aantal leuke en spectaculair uitziende figuren. Leuk voor op een feestje of gewoon om samen op een ontspannen manier te kunnen dansen op de opzwepende muziek van halverwege de vorige eeuw.

ZOMERCURSUS

De data voor de cursus van 2018 zijn nog niet gepland

Kosten: -
Tijd: -

Schrijf_je_nu_in.png