Dansrijck is een jong bedrijf opgestart op 1 juni 2014. Dansen is onze passie, sport en het werk waarin we ons de afgelopen jaren met veel plezier hebben ontwikkeld. De inwoners van de gemeente Nederweert zijn net als wij zeer ondernemend op sociaal, muzikaal en sportief gebied. Een mooie combinatie van hetgeen een dansschool te bieden heeft en een goede aansluiting bij wat de gemeente te bieden heeft. Binnen de gemeente Nederweert zijn aardig wat dansers en dansgroepen actief, maar er is op dit moment geen vaste stijldansschool noch een gelegenheid waar de jeugd op structurele wijze in les- of ontspanningsverband kan gaan dansen.

Sociale omgang op een sportieve en professionele manier
Het idee achter Dansrijck is om een sportieve dansbeleving te bieden waar niet alleen de allerjongsten en de ouderen onder ons de vele verschillende aspecten van dans kunnen ervaren, maar waar ook de jongvolwassenen op een moderne, spontane en sociale manier kunnen leren dansen. Wij willen deze jeugd graag binnen de gemeente houden om ze daar in een veilige omgeving sociale omgang te bieden.

Door onze achtergrond in de danssport en het professionele team waarmee wij samenwerken zijn wij in staat voor onze klanten niet alleen het dansen op sociaal vlak te bieden, maar ook een goed onderbouwde manier van bewegen. De grote ontwikkelingen die de afgelopen jaren binnen de danssport hebben plaatsgevonden op het gebied van techniek, sportiviteit en muzikaliteit willen we graag vertalen van topsport naar de breedtesport en social dancing. Ons doel is dan ook om professionele, goede bewegingsonderbouwde lessen en cursussen en dansavonden/middagen te verzorgen, waarin iedereen zich kan ontwikkelen op zijn of haar niveau.

Van jong tot oud, van sociaal tot sportief
Bij Dansrijck kan vrijwel iedereen terecht; kinderen, jeugd, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Dansen draagt naast een sociaal karakter ook bij aan een gezonde levensstijl. Het is een makkelijke en toegankelijke manier van bewegen voor jong en oud, die goed is voor je houding, je fysiek, souplesse, uithoudingsvermogen en spieren, je expressie en voor je zelfvertrouwen. Uit een onderzoek van de organisatie Kunstfactor Dans naar de energetische belasting van dans komt duidelijk naar voren dat álle vormen van dans bijdragen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB).

Onze kennis en ervaring en onze samenwerking met specialisten op het gebied van sport en beweging kunnen we iedere doelgroep van jong tot oud en van sociaal tot topsportniveau op de juiste manier begeleiden en uitdagen. Iedere doelgroep zal wellicht om een andere reden gaan dansen, maar wat in het algemeen voor alle mensen geldt is dat ze vooral dansen voor hun plezier.

logo_dansrijck_A_144x144.png


Fauve Kessels

Dansrijck_Fauve_Kessels.jpg"Dansen is mijn Passie. Ik ben begonnen met klassiek ballet in mijn 3de levensjaar. Dit heb ik altijd met veel liefde gedaan en ik wilde hier dan ook zeker meer mee gaan doen. Na een paar tegenvallers kon ik helaas niet naar de dansacademie, maar dat hield me niet tegen.

In mijn veertiende levensjaar ben ik gaan assisteren bij de peuter-kleuter lessen van Phil’s Danscenter. Door deze lessen ben ik verliefd geworden op het lesgeven en ik kon me geen betere lerares voor dit vak wensen dan Phil Puts. Ik heb veel moeten leren, maar na het assisteren mocht ik dan ook mijn eigen lessen gaan geven en toen ik de kidslessen onder de knie had kon ik verder groeien in de dansschool en ook de stijldanslessen gaan geven.

Mijn wedstrijdcariere ben ik begonnen met Freek Nossin en hierbij kreeg ik veel geweldige kansen. Ik heb in de video clip van LMFAO en Far East Movement mogen dansen. Kinderlessen in Engeland mogen geven op nurserie´s en zomerscholen vanaf dat ik 15 was. Daarnaast heb ik ook veel theaterchoreografiën en danstoegiften op mijn naam staan en heb ik met geweldige leraren mogen werken en met vele bekende dansers.

Inmiddels dans ik samen met Roeland sinds eind april 2016 bij de Professionals. Een mooi vervolg op mijn carrière, met veel kansen en nieuwe doelen!"


Roeland Schelfhout

profielfoto_roeland.jpg"Zoals zoveel jeugd ging ik netjes op mijn 14e naar de dansschool Groesbeek, waar ik vandaan kom. Ik was weliswaar een van de slechtere uit onze groep, maar ik vond het leuk om te doen en het was altijd gezellig op de oefenavonden. Toen ik zo'n 3,5 jaar later topklasse danste ben ik in de groep van mijn jongere zus Leontine gaan helpen en we dansten regelmatig samen. Onze dansleraar stelde voor eens een wedstrijd te proberen en zo kwam van het een het ander en dansten we 5 jaar later in de Nederlandse Hoofdklasse.

Toen ik net bij de landelijke amateurs danste maakte ik voor het eerst kennis met onze huidige coach Piet Rullens en ging samen met Leontine in het formatieteam 'Moving Action' dansen. Dit leverde meerdere Nederlandse titels en Benelux titels, een finale op het Wereldkampioenschap in Polen in 2005 en halve finales op onder andere WK's en EK's in Duitsland, Moldavië en Rusland.

Nadat Leontine met een knieblessure moest stoppen met dansen wist ik met mijn daaropvolgende partner Helena Dircken de finale te behalen op het Nederlands Kampioenschap in de Hoofdklasse. Een mooie aanvulling daarop zijn verschilende internationale finales en halve finales en een top 3 positie op de Nederlandse ranglijst. Helena besloot in 2011 echter te stoppen met dansen en kort daarna ontmoette ik Fauve Kessels, begin 2012.

Fauve danste gelukkig al en na een jaar hard trainen behaalden we ons eerste nationale succes: de 3e plaats op het Nederlands Kampioenschap Showdance in maart 2014. Dit betekent natuurlijk niet dat we er al zijn, we moeten hard blijven werken om meer danskennis op te doen en nog meer successen te behalen.

Naast het dansen van veel nationale en internationale wedstrijden zoals het Wereldkampioenschap Showdance in 2015 en 2017 heb ik ook het geluk gehad bij een groot aantal andere evenementen te mogen dansen, zoals bij een modeshow van Viktor & Rolf in het Louvre, Parijs, in samenwerking met Liesbeth List bij een benefietavond voor vrijwilligers, bij de BZT-show samen met Fauve om een droom van een van de kinderen in vervulling te laten gaan en bij Chess in concert in het Munttheater in Weert."

Nu is het tijd voor onze eigen danslocatie... Dansrijck!